Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

5 Ağustos 2012 Pazar

Tavuklu Püreli Kabak


Tavuklu Püreli Kabak
 Tavuklu Püreli Kabak 
MALZEMELER:

  • 4 kabak
  • 300 gr. tavuk but
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba k. domates salçası
  • 1 su b. domates sos
  • 1 tutam fesleğen
  • 4 yeşil biber
  • sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber

PÜRESİ İÇİN:

  • 2 patates
  • 1 çorba k. tereyağı
  • 1 su b. süt
  • tuz



HAZIRLANIŞI: 

Kabakları soyuyoruz. 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz ve içlerini boşaltıyoruz. Kızgın sıvıyağda kızartıyoruz. Kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alıyoruz. Tavuk butu doğruyoruz ve tavaya sıvıyağ dökerek tavuğu kavuruyoruz. Biberleri doğruyoruz ve tavaya ekliyoruz.

Sarımsağı ve fesleğeni de doğrayarak tavaya alıyoruz. Domates salçasını ve sosunu da döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Püre için, patatesleri haşlıyoruz ve bir tencereye rendeliyoruz. Tereyağı, sütünü ve tuzunu ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.

Kabakların geniş kısımlarının zemini kalacak şekilde boşaltıyoruz. Altı kapalı olan kızarmış kabakları servis tabağına diziyoruz. Kabakların içine tavuklu harçtan dolduruyoruz. Püreyi krem şanti torbasına doldurup üzerlerine sıkıyoruz. İçi boş olan kabakları da üstüne yerleştiriyoruz. Onların da içlerine tavuklu harçtan dolduruyoruz.
Tavuklu Püreli Kabak

0 yorum:

Yorum Gönder