Malzemeler:250 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanos
2 adet soda
1 kg hazır yufka
Yapılışı:Peynirleri rendeleyip bir kaba alalım pul biberi karabiberi ve maydanos ekleyip sodayla harç yapalım akıcı bir malzeme olacak.Daha sonra yufkaları açarak iki kat açıp araya yaptığımız peynir karışımını eşit miktarda serelim tekrar iki kat yufka serelim.Aynı işlemi tekrar yaparak kalan iki yufkayı da serelim üstüne. Daha sonra bir su bardağı yardımıyla yaptığımız böreği keselim.Önceden ısıtılmış 120 derece yağda pembeleşinceye kadar kızartalım kızarmış börekleri havlu kagıt üzerine serelim fazla yağını alsın diye. Fincan Böreği servise hazırdır.Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder