Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

4 Ağustos 2012 Cumartesi

KARNIYARIK


Malzemeler:
6 adet patlıcan
2 adet patates
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Maydonoz

Üzeri:
domates
biber
sulandırılmış salçalı su

Kızartmak için:
sıvıyağ

Yapılışı:

İlk olarak patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletilir. Patatesler soyulur, yuvarlak dilimlenir. Kızartılır. Patlıcanlar kurulanıp kızgın yağda kızartılır. Fırın tepsisine dizilir.
Kıyma güzelce kavrulur, içine yemeklik doğranmış soğan , biber eklenir, kavrulur. salça eklenip kavrulur. Domatesler kabukları soyulup küp küp doranır ve harca eklenir. Biraz pişince bahartalar eklenir, altı söndürülür. Maydonoz ince ince doğranır eklenir, karıştırılır.

Patlıcanlar ortadan kesilir, iç harç ile doldurulur. Üzerleri kızarmış patates, domates, biber ile süslenir.
Sulandırılmış salçalı su eklenir. Fırında güzelce pişirilir.

AFİYET OLSUN.


KARNIYARIK

0 yorum:

Yorum Gönder