Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

31 Temmuz 2012 Salı

Sazan Dolması Tarifi


Sazan Dolması
MALZEMELER
2 kg sazan baligi
1 su bardagi bulgur
1,5 bardak su
1 yemek kasigi salça
1 yemek kasigi kuru nane
1 bas sogan
1 çay bardagi sivi yag
Igne iplik

YAPILIŞI
Sazan baligi pullari temizlendikten sonra yikanir, tuzlanir. Su ve sivi yag kaynayincaya kadar ateste bekletilir. Kaynadiktan sonra içine 1 tatli kasigi tuzla birlikte bulgur ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pisirilir. Içine
nane ve karabiber konulur ve agzi kapatilip 10 dk. dinlenmeye birakilir. Hazirlanan bulgur pilavi boyuna yarilan baligin içine doldurulduktan sonra igne iplikle dikilir. Ayri bir kapta sogan salça ve yag kavrulup sos
hazirlanip baligin üstüne dökülür. Firina sürülür ve yarim saat pisirilir.
Sazan Dolması Tarifi

0 yorum:

Yorum Gönder